Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@03:24:10 GMT

دانشگاه تهران در قشم پردیس بین المللی احداث می کند

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۳۱۰۱

دانشگاه تهران در قشم پردیس بین المللی احداث می کند

عضو هیئت رئیسه دانشگاه تهران از مذاکرات اولیه با رئیس منطقه آزاد قشم برای ایجاد پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران در بزرگترین جزیره خلیج فارس خبر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، در نشست انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین دانشگاه تهران و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با اشاره به برنامه دانشگاه تهران در راستای افزایش دانشجوی بین‌الملل در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه واقع در مناطق آزاد، گفت: به دیپلماسی علمی بویژه با نگاه به کشورهای همسایه، تاکید ویژه‌ای داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته فلسفه حضور دانشگاه‌ها در مناطق آزاد فقط جذب دانشجوی خارجی نیست بلکه معتقدیم حضور شعبه دانشگاه‌ها در مناطق آزاد سبب سرعت گرفتن توسعه مناطق آزاد، تحرک‌بخشی به این مناطق و زمینه‌سازی برای انجام فعالیت‌های مشترک می‌شود.

**پردیس بین‌المللی جدید دانشگاه تهران در کاسپین راه‌اندازی شد

مقیمی با تشریح نگاه کلان دانشگاه تهران در راستای ارتقای فعالیت‌های پردیس‌های بین‌الملل، اظهار داشت: پردیس بین‌المللی کاسپین به تازگی و بر اساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران در منطقه آزاد انزلی راه‌اندازی شده است و امیدواریم این پردیس دانشگاهی بتواند به منطقه آزاد انزلی کمک کند.

وی مناطق آزاد را دارای ظرفیت مناسب برای کمک به توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و واحدهای فناور دانست و افزود: در راستای جهش تولید و افزایش نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور لازم است به سمت بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌ها و سازمان‌ها برویم.

ایجاد شعبه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه

رئیس دانشگاه تهران از ایجاد شعبه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه خبر داد و بیان کرد: مرکزیت توانمندسازی پارک‌های علم و فناوری کشور را به مجموعه دانشگاه تهران در کاسپین محول کرده‌ایم تا برنامه‌های لازم برای توانمندسازی و تقویت کلیه صاحبان کسب‌وکارهای این مناطق اجرا شود.

 مقیمی به درخواست‌های سایر کشورها برای جلب همکاری با دانشگاه تهران در زمینه‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: سفیر ارمنستان و رئیس دانشگاه ایروان علاقه بسیاری به همکاری دانشگاه تهران برای ایجاد پارک علم و فناوری در ایروان داشتند. آقای عادل عبدالمهدی رئیس مؤسسه پیشبرد توسعه عراق نیز علاقمند بود تا زمینه برقراری ارتباط ایران و عراق در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور برقرار شود.

رئیس دانشگاه تهران، توسعه همکاری‌های دانشگاه تهران و مناطق آزاد را به مثابه یک رابطه برد – برد در راستای کمک به مأموریت‌های طرفین عنوان کرد و اظهار داشت: در صورتی که مناطق آزاد بحث‌های اقتصادی و فرهنگی خود را در قالب نشست‌ها و کنگره‌های علمی مشترک با دانشگاه اجرا کنند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.

مناطق آزاد دروازه پویاسازی اقتصاد دریاپایه هستند

 احمد نوحه‌گر، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران نیز در دیدار با مشاور رئیس‌جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، حضور یک چهره دانشگاهی با شناخت بالا از مناطق آزاد در رأس مناطق آزاد کشور را زمینه‌ساز توسعه بیشتر کشور دانست و گفت: آینده دنیا و کشور در گروی اقتصاد دریاپایه است و با توجه به مزیت‌های نسبی کشور در جنوب و شمال، با حرکت به سمت اقتصاد دریاپایه که بسیار پویا نیز است، توفیقات خوبی کسب خواهیم کرد.

تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در کیش 2 برابر کل دانشجویان ارشد و دکتری پردیس بقیه دانشگاه‌هاست

وی مناطق آزاد تجاری صنعتی را به عنوان پیشانی، کریدور و دروازه پویاسازی اقتصاد دریاپایه خواند و بیان کرد: در حال حاضر حدود 4 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی که بیشتر هم دانشجوی دکتری هستند، در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند. تعداد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در پردیس بین‌المللی سایر دانشگاه‌ها در کیش تحصیل می‌کنند، به اندازه نصف تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی پردیس بین‌المللی کیش هم نیست.

حضور دانشگاه تهران در بزرگترین جزیره خلیج فارس کلید خورد

عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران از مذاکرات اولیه با رئیس منطقه آزاد قشم به منظور ایجاد پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران در بزرگترین جزیره خلیج فارس خبر داد و افزود: این پیشنهاد مورد استقبال رئیس منطقه آزاد قشم قرار گرفت و عملیاتی شدن آن منوط به انعقاد تفاهم‌نامه شد. با حضور پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران در قشم، این جزیره رونق بیشتری پیدا خواهد کرد و مسائل آن سریع‌تر و بر اساس راهکارهای علمی حل می‌شود.

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، مشکل کم آبی در کیش و قشم را ناشی از مشکل در مدیریت منابع آب در این دو جزیره دانست و تاکید کرد: محققان رشته‌های منابع آب و آبخیزداری دانشگاه تهران می‌توانند برای حل مشکل کم آبی این دو جزیره، راهکار ارائه دهند. بنابراین به طور کلی دانشگاه تهران می‌تواند بازوی فکری و مشورتی مناطق آزاد باشد.

آغاز عملیات احداث شهرک دانشگاهی دانشگاه تهران در کیش

 نوحه‌گر در بخش دیگر سخنانش با اشاره به آغاز عملیات عمرانی مجموعه‌ای 10 هزار مترمربعی در کیش، گفت: زمینی که از سوی منطقه آزاد کیش در اختیار پردیس بین‌المللی کیش قرار گرفته است را به یک شهرک دانشگاهی تأثیرگذار در کیش تبدیل خواهیم کرد.

 مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز در دیدار با مشاور رئیس‌جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، گفت: دنیا به این جمع‌بندی رسیده است که موضوع پژوهش و فناوری، نیاز به مناطق آزاد دارد تا قوانین دست‌وپاگیر کاهش پیدا کند. از طرف دیگر، شعبه‌های دانشگاه تهران در مناطق آزاد، اکوسیستمی دارد که می‌توان بخاطر نزدیکی به دریا، کارهای ویژه تحقیقاتی در آنها انجام داد.

استاد دانشگاه تهران با اعلام آمادگی برای شبیه‌سازی‌ها و ایجاد آزمایشگاه‌های مرتبط با موضوعات گردشگری، بیان کرد: در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه تهران، دارای پژوهشکده و شعبه‌های پارک علم و فناوری هستیم که اگر تسهیلاتی از سوی مناطق آزاد فراهم شود، می‌توانیم آزمایشگاه‌هایی را در این مجموعه‌ها مستقر کنیم که سود آن هم به مردم آن مناطق برسد و هم به رونق مناطق آزاد کمک کند.

 علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز با یادآوری اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اولین پارک دانشگاهی کشور است، تاکید کرد: پارک علم و فناوری می‌تواند به عنوان شریک استراتژیک و راهبردی مناطق آزاد به ایفای نقش بپردازد. مناطق آزاد در انزلی، ارس و اروند می‌توانند در زمینه توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان به کشورهای روسیه، ارمنستان، آذربایجان و عراق کمک کنند، به این صورت که پارک‌ها و مراکز رشد بتوانند پایگاه‌های صادراتی خود را در مناطق آزاد مستقر کنند.

استاد دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: مناطق آزاد می‌توانند در زمینه دیپلماسی دانش‌بنیان کمک کنند و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز این امکان را دارد تا به عنوان دبیرخانه کل پارک‌های علم و فناوری کشور در مناطق آزاد، ارتباط بین پارک‌ها با مناطق آزاد را برقرار کند.

علی مبینی دهکردی، رئیس سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران در این نشست، به اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای کمک به شکل‌گیری اقتصاد دریامحور و همچنین عقد قرارداد جهت ورود خودروی برقی طراحی شده توسط محققان دانشگاه تهران به جزیره کیش پرداخت.

درخواست رؤسای پردیس‌های بین‌المللی برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌ها

 زهرا امام جمعه، رئیس پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه تهران در دیدار با سعید محمد، با اشاره به ارائه آموزش‌های شهروندی رایگان به هم‌میهنان در مناطق آزاد ارس، این اقدام را در راستای ایفای رسالت‌های اجتماعی دانشگاه تهران ارزیابی کرد.

  امام جمعه، فعالیت پردیس بین‌المللی دانشگاه تهران در منطقه آزاد ارس را به عنوان یک گام کمک‌کننده در زمینه توسعه صنعت در این منطقه برشمرد و از دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی خواستار شد تا در زمینه عملیاتی شدن تفاهم‌نامه‌ای که فی‌مابین پردیس بین‌المللی ارس دانشگاه و منطقه آزاد در سال 1396 منعقد شده است، پیگیری لازم صورت گیرد.

علیرضا ذاکر اصفهانی، رئیس پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران نیز با اشاره به وجود یک تفاهم‌نامه فی‌مابین پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران و منطقه آزاد کیش درباره هوشمندسازی این جزیره، از سعید محمد خواستار شد تا برای تحقق این تفاهم‌نامه اقدام لازم انجام شود. این موضوع مورد استقبال دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی قرار گرفت.

ساختمان پژوهشکده علوم دریایی در کیش به زودی افتتاح می‌شود

وی با اشاره به توسعه پژوهشکده علوم دریایی، خاطرنشان کرد: به زودی فضای فیزیکی جدید این پژوهشکده در ساختمانی که از سوی منطقه آزاد کیش به پردیس بین‌المللی کیش اهدا شده است، افتتاح می‌شود.

سید مصطفی رضوی، رئیس پردیس بین‌المللی کاسپین دانشگاه تهران نیز در این نشست اظهار داشت: در پردیس کاسپین دانشگاه تهران در کنار دریای کاسپین، یک شرایط ویژه‌ای برای توسعه داریم که وجود یک پایگاه در منطقه آزاد انزلی می‌تواند برای ایجاد یک رویکرد تازه به ما کمک کند. وجود یک پایگاه در منطقه آزاد انزلی می‌تواند به ما کمک کند تا از ظرفیت‌های دیگری که در منطقه داریم به نحو مطلوب استفاده کنیم و در اختیار نیازمندی‌های مناطق آزاد قرار دهیم.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه آزاد قشم دانشگاه تهران منطقه آزاد قشم دانشگاه تهران دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی پردیس بین المللی دانشگاه تهران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پردیس های بین الملل دانشگاه پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران نیز منطقه آزاد انزلی اقتصاد دریاپایه تحصیلات تکمیلی دانش بنیان منطقه آزاد مناطق آزاد رئیس دانشگاه تفاهم نامه دانشگاه ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته بیش از ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل بند ب تبصره ۱۸ توسط بسیج سازندگی پرداخت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سرهنگ امیرحمزه خزائی در نشست خبری که امروز در بسیج سازندگی استان برگزار شد با اشاره به هفته بسیج سازندگی اظهار داشت: شعار این هفته در امسال «همه با هم، بسیج خدمت‌رسانی» است و از 15 اردیبهشت ماه همزمان با سالروز شهادت امام صادق(ع) آغاز می‌شود و تا 21 اردیبهشت ماه همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه در این هفته 330 ویژه برنامه در استان توسط نواحی و اقشار اجرا می‌شود عنوان کرد: برپایی ایستگاه صلواتی، دیدار جهادگران و گروه‌های جهادی با مسئولان و محلی، اعزام حداقل 200 گروه‌ جهادی به مناطق محروم، توزیع اقلام معیشتی و بهداشتی، برپایی نمایشگاه عرصه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی، افتتاح پروژه‌های آبرسانی و ساخت منازل افراد نیازمند از جمله برنامه‌های این هفته است.

خزائی گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای گروه‌های جهادی، اعزام گروه‌های جهادی پزشکی به مناطق محروم، احداث جاده‌های بین مزارع، برپایی میزهای خدمت جهادی، برگزاری همایش تجلیل از طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی، افتتاح پنل خورشیدی، احداث صندوق‌های قرض‌الحسنه جدید التأسیس جهاد سازندگی، صعود جهادگران به صورت منسجم به بازی دراز و حضور منسجم جهادگران در نماز عبادی سیاسی جمعه از دیگر برنامه‌ها است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه بسیج به عنوان گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور همراه با مردم و برای مردم است گفت: بسیج در تمام بحران‌ها و حوادث از جمله سیل و زلزله همراه مردم بوده است و گروه‌های جهادی به عنوان حلقه‌های میانی بیشترین وظیفه خدمت رسانی را بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه دو قرارگاه مهم از قرارگاه‌های یازده‌گانه بسیج بر عهده بسیج سازندگی است افزود: با توجه به شعار سال وظایف همگانی با اولویت بسیج و گروه‌های جهادی افزایش می‌یابد و در استان کرمانشاه 2200 گروه جهادی سازماندهی و در سامانه اطلس جهادی ثبت شده که تعدادی مجوز را دریافت کرده‌اند و فرایند صدور مجوز برای تعدادی دیگر در حال انجام است.

خزائی با بیان اینکه سال گذشته 200  گروه جهادی در قالب رزمایش فاطمی در عرصه‌های سازندگی و غیرعمرانی خدمت‌رسانی داشتند گفت: امسال نیز 160 گروه جهادی در قالب 2300 نفر اردو در امورات مرمت منازل نیازمندان، مسائل عمرانی و غیرعمرانی و جهادی تخصصی فعالیت داشتند.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: در عرصه عمرانی تا ابتدای امسال 1341 پروژه عمرانی در زمینه مرمت، ساخت منازل نیازمند، مساجد، خانه عالم و غسالخانه با اولویت مناطق روستایی و محروم انجام شده است.

وی با اشاره به آسفالت بیش از 30 کیلومتر راه روستایی و بین مزارع، آسفالت یادمان‌های شهدا و مناطق حاشیه نشین با همکاری شهرداری‌ها عنوان کرد: مشارکت در احداث 200 باب منزل با مشارکت کمیته و بنیاد مسکن از دیگر اقدامات گروه‌های جهادی است که 95 درصد به اتمام رسیده و مابقی نیز تا دو ماه آینده انجام می‌شود.

خزائی با بیان اینکه بسیج سازندگی به عنوان یکی از دو معین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) گفت: در هفت مجتمع آبرسانی 51 مخزن، 15 ایستگاه پمپاژ و 193 کیلومتر خط انتقال آب به مناطق روستایی با پیشرفت بیش از 95 درصد انجام شده و تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد و مابقی نیز تا اوایل تیر ماه انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های غیرعمرانی و مردم یاری گفت: توزیع بیش از 2500 جهیزیه به نوعروسان، توزیع بیش از 56 هزار بسته آموزشی و کمک آموزشی و لوازم التحریر، توزیع بیش از 100 هزار قلم پوشاک و کفش، توزیع 1800 قلم اقلام دارویی و بهداشتی و 9800 متر فرش سجاده‌ای برای مساجد مناطق محروم از دیگر اقدامات انجام شده در دو سال گذشته است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: سال گذشته از محل اعتبارات تسهیلات بند ب جز سه تبصره 18 حدود 238 میلیارد و 600 میلیون تومان به بانک عامل معرفی و برای اشتغالزایی 1065 نفر بیش از 145 میلیارد و 600 میلیون تومان جذب شده و برای جذب مابقی نیز منتظر همراهی بانک‌ها هستیم.

خزائی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در زمینه جذب اعتبارات سومین استان کشور محسوب می‌شود عنوان کرد: در سال 1401 نیز 1241 میلیارد و 780 میلیون تومان تسهیلات جذب و سبب اشتغالزایی 1846 نفر در استان شد.

وی با بیان اینکه در زمینه جهاد روشنایی 20 نیروگاه خورشیدی با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای مناطق محروم و کمک به تأمین انرژی احداث شد گفت: کاشت 300 هزار اصله درخت با همکاری و مشارکت جهادگران بسیج در استان، ایجاد 1504 صندوق قرض الحسنه اشتغالزا با عضویت بالغ بر 48 هزار نفر و ایجاد 89 تعاونی از دیگر فعالیت‌های بسیج سازندگی است.

خزائی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های امنیت غذایی افزود: احداث و لایروبی انهار کشاورزی، برگزاری همایش و تحلیل از گله‌بانان و شبانان، احداث و توزیع 100 سرویس بهداشتی کانکسی تاشو و قابل حمل بین عشایر، واکسیناسیون دام‌ها با هدف پیشگیری از بیماری‌های دامی در 109 نقطه عشایری و روستایی و سم پاشی 300 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام از فعالیت‌های جهادی بسیج سازندگی است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه دهکده اقتصاد مقاومتی جزو نخستین دهکده‌های بسیج در کشور است عنوان کرد: این دهکده در زمینی بیش از 23 هکتار در جاده بیستون 10 کیلومتری به طرف سنقر و کلیایی قرار دارد و 22 واحد تولیدی با اشتغالزایی مستقیم 150 نفر در آن فعالیت دارند و تجهیز آن توسط یا با کمک بسیج انجام شده است.

وی با بیان اینکه حق شارژ بسیار جزئی از غرفه داران در این دهکده دریافت می‌شود گفت: در این دهکده واحدهایی از جمله تولید ظروف یکبار مصرف، تولید قارچ، تیرچه بلوک، پرورش پرندگان زینتی، جوجه کشی و بسته بندی حبوبات فعالیت دارند و تولید آن‌ها به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه بیان کرد: در صدد هستیم که یک دهکده اقتصاد دیگر در نقاط شرقی استان احداث شود و مکاتباتی برای تخصیص زمین انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای دفاع از غزه/«ما آزاد نیستیم!»
  • کمربند انسانی معترضان آمریکایی برای غزه/ «ما آزاد نیستیم!»
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق وصل می شود
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق متصل می شود
  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • حجاب و عفاف یک مقوله فرهنگی و سیاسی است